08 مارس 2021
مارس 8, 2021

فیبروم رحم

0 Comment

فیبروم رحم

فیبروم رحم که با نام میوم نیز شناخته می شود ، توده ای غیرسرطانی و خوش خیم می باشد که دارای اندازه های متفاوتی بوده و در نقاط مختلف رحم ، رشد می کند و در واقع یکی از شایع ترین بیماری های زنان محسوب می شود. بزرگ شدن بیش از حد فیبروم ، می تواند منجر به احساس درد و ناراحتی در ناحیه شکم شود. ( متخصص زنان )

در حالت کلی ، فیبروم ها خطرناک نبوده و به عبارتی خطری جدی برای سلامت بدن به شمار نمی روند ؛ از این رو در صورت تشخیص زودهنگام آن ها می توان در راستای پیشگیری از احتمال نیاز به برداشتن رحم ( جراحی هیسترکتومی ) گامی اساسی برداشت.

علائم فیبروم رحم
خونریزی شدید واژینال
خونریزی بین دو دوره قاعدگی
درد شکمی و فشار لگن
یبوست و تکرر ادرار
درد در حین مقاربت جنسی
بزرگ شدن شکم

علل به وجود آمدن فیبروم رحم
هورمون استروژن و پروژسترون : تخمدان وظیفه ترشح و تولید این دو هورمون را به عهده دارد. این هورمون ها به تولید مجدد غشای رحمی پس از هر دوره سیکل ماهیانه کمک می کنند و این اتفاق زمینه ساز پیدایش فیبروم ها در رحم می گردد.
سابقه خانوادگی : چنانچه یکی از اقوام درجه یک شما به فيبروم رحمی مبتلا باشد ، ریسک بروز آن در شما افزایش می یابد.
بارداری : به طور کلی حاملگی منجر به افزایش سطح تولید و ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون می شود و این مسئله سبب احتمال پیدایش فيبروم رحم در بارداری می گردد.
آیا در صورت وجود فيبروم رحم امکان بارداری وجود دارد ؟

لازم به ذکر است که وجود فيبروم رحم قبل از حاملگی هرگز مانعی برای بارداری محسوب نمی شود و در صورتی که فرد مبتلا ، تحت نظر پزشک باشد قادر به حاملگی خواهد بود.

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به فيبروم رحم قرار دارند ؟
افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به فيبروم رحمی دارند.
بانوانی که در دوران بارداری به سر می برند.
خانم هایی که بیش از 30 سال سن دارند.
بانوانی که اضافه وزن دارند.
درمان فیبروم رحم

معمولا افرادی که دچار فيبروم رحمی هستند با سوالات زیر ، روبرو می باشند :

فيبروم رحم چگونه از بین می رود ؟
آیا فيبروم رحم درمان می شود ؟
راه های درمان فيبروم رحم چیست ؟

در ابتدا لازم به ذکر است که راه های درمان فيبروم رحم بر اساس پارامترهایی اعم از سن بیمار ، وضع جسمانی و میزان سلامت وی و سایز فیبروم ؛ در هر فردی متغیر می باشد و می تواند از طریق تجویز دارو ، جراحی یا حتی ممکن است در برخی افراد از طریق ترکیب چند روش ؛ درمان گردد.

 

درمان فیبروم رحم با دارو

بعضی از داروها همچون لوپرون و غیره ؛ در تنظیم هورمون ها بسیار موثر هستند و استفاده از آن ها می تواند به کوچک شدن فیبروم ها کمک کند.

توجه داشته باشید که برخی از روش های درمانی مانند آی یو دی ، داروهای ضد درد و ضد التهاب مانند بروفن و داروهای ضد بارداری ؛ نیز وجود دارند که به وسیله آن ها می توان خونریزی شدید قاعدگی و درد ناشی از فيبروم رحم را کنترل کرد ، البته باید خاطر نشان نمود که این موارد منجر به کوچک شدن فیبروم نمی شوند.

چرا جراحی فیبروم انجام می شود ؟

فيبروم رحم ( توده های درون رحمی ) ، یکی از شایع ترین بیماری ها در میان خانم ها است ؛ در راستای درمان این بیماری در صورتی که سبب آزار و ناراحتی برای فرد نشود ، متخصص زنان غالبا داروهایی تجویز می نماید.

اما در مواردی که دارو درمانی جوابگو نبوده و توده رحمی موجب آزار و ناراحتی برای فرد شده باشد ، پزشک به منظور درمان آن ممکن است جراحی برداشتن فیبروم را درخواست کند.

به طور کلی در موارد ذیل ، بهتر است جراحی فيبروم رحم صورت پذیرد :

ناباروری
تکرر ادرار
خالی نشدن کامل مثانه
خونریزی شدید قاعدگی
افزایش ریسک سقط جنین
درد در حین مقاربت جنسی
احساس درد و فشار شدید در ناحیه زیر شکم
خونریزی و لکه بینی در فاصله زمانی بین دو سیکل قاعدگی
انواع جراحی فیبروم رحم

جراحی فيبروم رحم ، انواع مختلفی دارد که عبارتند از :

جراحی تخریب اندومتر با استفاده از گرما
جراحی میومکتومی
جراحی هیسترکتومی

لازم به ذکر است که نوع جراحی فیبروم ، بر اساس مواردی اعم از سایز فیبروم ها ، تعداد و موقعیت قرار گیری آن ها و تمایل به بارداری ؛ انتخاب می گردد.

درمان فیبروم رحم با جراحی میومکتومی

چنانچه در رحم فرد مبتلا ، چندین فیبروم وجود داشته باشد یا این که فیبروم بزرگ شده باشد ، باید فرد تحت عمل جراحی قرار گیرد تا به این ترتیب فیبروم ها از بدن وی خارج گردند.

متاسفانه در برخی افراد هیچ یک از روش های درمانی فیبروم ، جوابگو نبوده و بایستی جراحی هیسترکتومی یا برداشتن رحم انجام گیرد.

ناگفته نماند که طی این جراحی ، رحم بیمار به طور کامل برداشته شده و فرد دیگر قادر به بارداری نخواهد بود.