08 مارس 2021
مارس 8, 2021

جراحی ترمیم پرده گوش

0 Comment

جراحی ترمیم پرده گوش

جراحی ترمیم پرده گوش یا عمل تمپانوپلاستی ، در واقع یک عمل جراحی پایه ای است که در صلاحیت پزشکان جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و جراحان پلاستیک می باشد. ( درمان بیماری های گوش )

این جراحی با هدف ، ترمیم سوراخ های ایجاد شده در پرده گوش انجام می پذیرد.

انواع تمپانوپلاستی ( جراحی ترمیم پرده گوش )

به طور کلی متدهای مختلفی برای جراحی ترمیم پرده گوش ( تمپانوپلاستی ) وجود دارد.

لازم به ذکر است که انتخاب روش یا متد عمل پرده گوش ؛ به عواملی اعم از سن بیمار ، علت پارگی پرده گوش ، موقعیت و سایز سوراخ ها و نیز جراحی قبلی بستگی دارد.

انواع مختلف تمپانو پلاستی به شرح ذیل می باشند :

تمپانوپلاستی وصله ای

این متد که در علم پزشکی با نام Patch Tympanoplasty نیز از آن یاد می شود ؛ ساده ترین روش برای ترمیم پارگی پرده گوش می باشد.

باید اشاره داشت که این روش از جراحی ترمیم پرده گوش ، به طور معمول برای بزرگسالان در داخل مطب و برای کودکان در داخل بیمارستان و تحت بیهوشی انجام می گیرد.

جراح معالج در عمل تمپانوپلاستی وصله ای ؛ پس از تحریک لبه های حفره یا حفره ها به وسیله ابزاری خاص ، یک بافت کاغذی بیولوژیکی را بر روی محل حفره ایجاد شده قرار می دهد که این شی ء به واسطه قطره خون ناشی از تحریک لبه های حفره ، به پرده پاره شده گوش می چسبد.

این روش از عمل جراحی ترمیم پرده گوش ، به طور معمول چند دقیقه بیشتر به طول نمی انجامد و درد بسیار کمی را به همراه دارد.

پس از اتمام عمل پارگی پرده گوش به روش وصله ای و گذشت مدت زمان ۶ هفته ؛ بیمار باید برای ویزیت مجدد و بررسی صحت عملکرد بازسازی پرده گوش نزد پزشک باز می گردد.

در این جا باید متذکر شد افرادی که این روش از عمل تمپانوپلاستی بر روی آن ها انجام گرفته است ، باید در این مدت از ورود آب به گوش و همچنین فعالیت های ورزشی سنگین و دمیدن در بینی که باعث آسیب پرده گوش می شود ، خود داری کنند.

تمپانوپلاستی با چربی

این روش از جراحی ترمیم گوش نیز ، یکی دیگر از روش های سرپایی برای ترمیم پارگی پرده گوش است.

در جراحی ترمیم پرده گوش با چربی که تنها به ۱۵ دقیقه زمان برای انجام نیاز دارد ؛ جراح گوش ، پس از ایجاد برش در پشت گوش ، مقداری از بافت چربی موجود در آن محل را برداشته و از آن به جای بافت بیولوژیکی ذکر شده در متد قبلی استفاده می کند.

پس از اتمام عملیات ذکر شده ؛ محل شکافته شده برای استخراج چربی از بدن بیمار ، به وسیله بخیه به هم دوخته می شود.

تمپانوپلاستی با غضروف

این عمل ترمیمی سوراخ پرده گوش ، حتما باید در اتاق عمل و تحت بیهوشی موضعی یا عمومی انجام شود.

در برخی موارد ، پزشک این عمل را از طریق کانال گوش انجام می دهد ؛ ولی این جراحی در اکثر موارد ، باید از طریق ایجاد برشی در قسمت پشت گوش انجام شود.

طی این نوع از جراحی جراحی ترمیم پرده گوش ؛ پس از ایجاد شرایط لازم ، قسمتی از بقایای پرده گوش از محل خود خارج شده و پیوند بافتی نازکی از عضله گوش ( فاشیا ) یا غضروف که توسط پزشک از گوش آسیب دیده خود بیمار استخراج شده است ، در بین گوش میانی و کانال گوش و در محل قرار گیری پرده گوش قرار می گیرد ، تا به مرور به ترمیم پرده پاره شده گوش بیمار کمک کند.

لازم به ذکر است که انجام این عمل ، تقریبا بین ۱ تا ۲ ساعت طول خواهد کشید.

آیا جراحی ترمیم پرده گوش عوارض دارد ؟

درد ، خونریزی و عفونت

از عوارض احتمالی ناشی از جراحی ترمیم پرده گوش می توان به درد ، عفونت و خونریزی اشاره کرد که در اکثر عمل های پزشکی ، اتفاقاتی محتمل هستند.

البته خوشبختانه این موارد در جراحی گوش بسیار نادر بوده و نباید نگران آن ها باشید.

ریسک بروز خونریزی ، بعد از عمل جراحی تمپانوپلاستی معمولا بسیار ناچیز است.

عدم ترمیم صحیح پرده گوش

شایع ترین عارضه عمل جراحی ترمیم پرده گوش ، عدم موفقیت در ترمیم حفره است.

لازم به ذکر است که عواملی ؛ از قبیل سایز حفره ، موقعیت قرارگیری آن ، وضعیت جسمی بیمار و متد جراحی ؛ در احتمال بروز این عارضه دخیل هستند.

توجه داشته باشید که عدم ترمیم صحیح پرده گوش ، تنها در کمتر از ۵ درصد از بیماران با پرده سوراخ شده گوش ، به وقوع می پیوندد و در اکثر موارد با انجام مجدد تمپانوپلاستی می توان این مشکل را برای همیشه مرتفع نمود.

کاهش شنوایی

اکثر بیماران از بهبود شنوایی خود بعد از عمل جراحی موفقیت آمیز تمپانوپلاستی رضایت کامل دارند ؛ اما با این وجود تشکیل بافت اسکار ، مشکلات لوله استاش و مشکلات استخوان در گوش میانی ؛ می توانند منجر به کاهش شنوایی در تعداد کمی از بیماران شود.

مشکلات حس چشایی

ممکن است بعد از جراحی ترمیم پرده گوش ؛ به دلیل آسیب عصب منتقل کننده طعم که از زیر پرده گوش گذشته است فرد با مشکلات حس چشایی مواجه گردد.

از کار افتادن اعصاب چشایی کنار زبان ، در چیزی کمتر از۱۰ درصد بیماران رخ داده و تا چند ماه ادامه می یابد و به ندرت می تواند دائمی باشد.

سرگیجه

سرگیجه ؛ پس از تمام انواع جراحی های گوش ، شایع است اما معمولا کوتاه مدت بوده و بندرت ادامه می یابد.

فلج عصب صورت

فلج عصب صورت یک عارضه بسیار نادر برای عمل جراحی حفره گوش تلقی می شود.

عصب صورت ، از داخل گوش عبور می کند و به ندرت می تواند در حین جراحی دچار جراحت شود ؛ زیرا در عمل های استاندارد تمپانوپلاستی ، از مانیتور عصب صورت که داده های مربوط به عصب صورت را برای جلوگیری از صدمه احتمالی برای تیم جراحی جمع آوری می کند ؛ استفاده می شود.
سخن پایانی

جراحی ترمیم پرده گوش ؛ نیز مانند سایر عمل های گوش ، عوارض بسیار کمی دارد.

چنانچه این عمل ( تمپانوپلاستی ) ؛ طبق استاندارد های موجود و با بررسی های دقیق و توسط بهترین متخصص گوش و حلق و بینی بر روی شما انجام پذیرد ، جایی برای نگرانی وجود ندارد.

متخصص گوش حلق و بینی ، پس از بررسی وضعیت شما ؛ بهترین متد را برای جراحی در نظر گرفته و اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار خواهند داد.

فراموش نکنید که جراحی ترمیم پرده گوش ، عمل چندان دشواری نبوده و شانس موفقیت آن بسیار زیاد است.

انتخاب یک پزشک حاذق در زمینه تخصصی گوش ، شما را در دستیابی به بهترین نتایج از اعمال جراحی گوش کمک می کند.