جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی : رینوپلاستی بدون شک یکی از چالش برانگیزترین جراحی های صورت است. هدف جراحی بینی از لحاظ عملکردی و زیبایی نزدیک شدن به بینی ایده آل و در نظر گرفتن ساختارهای صورت بیمار، جنسیت، نژاد و قومیت است. ( جراح بینی کرج )
اهداف خاصی توسط بیمار تعیین می شود که البته این اهداف باید منطقی و دست یافتنی باشد؛ کلید رضایت بیمار انتظارات معقول است.
ویژگی های بینی استخوانی
ایده آل ترین بینی در جراحی، بینی استخوانی است زیرا توازن و هماهنگی با سایر اجزای صورت و کانتور طبیعی در این نوع بینی بیشتر دیده می شود. همچنین پوست این نوع بینی نازک و ساختار غضروفی-استخوانی آن مستحکم می باشد، در این نوع بینی می توان جراحی بینی طبیعی، فانتزی و نیمه فانتزی انجام داد.
جراحی بینی استخوانی به دلیل آناتومی مستحکم غضروفی-استخوانی آسان تراست. عمل ترمیم در این نوع بینی به دلیل داشتن غضروف بزرگ تر و محکم تر نسبت به سایر جراحی ها راحت تر انجام می شود.
پوست بینی استخوانی نازک تر و دارای چربی کمتر است. این نوع بینی از نیمرخ دارای قوز با سوراخ های کمی بزرگ و نوک بینی اغلب رو به پایین و اصطلاحاً عقابی می باشد.
فرم بینی استخوانی ارثی و اقلیمی است. جراحی بینی استخوانی در مردان نیز مانند جراحی بینی زنان پرطرفدار است که می تواند چهره جذابی در آن ها ایجاد کند.
افراد اغلب با ظاهرشان قضاوت می شوند. از همین رو مردانی که می خواهند فرم بینی خود را تغییر دهند علاقه ای به بینی فانتزی ندارند زیرا این نوع بینی با ویژگی های صورت آن ها تناسب نداشته و موجب عدم جذابیت آن ها می شود.
لازم به ذکر است که در جراحی بینی استخوانی و به دلیل محکم بودن ساختار این نوع بینی به ندرت نیاز به گرافت گذاری و استفاده از پرکننده نوک بینی می شود.
اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی
معاینات پزشکی مانند آزمایش خون، معاینه فیزیکی صورت، ضخامت پوست و مقاومت غضروف، سوابق پزشکی ازقبیل انسداد بینی، جراحی های قبلی و مصارف دارو بررسی می شود.
داروهای ضد التهابی حاوی آسپیرین و ایبوپروفن، مکمل های گیاهی به دلیل افزایش احتمال خونریزی و همچنین دخانیات و نوشیدنی های الکلی نباید استفاده شود.
در حین جراحی بینی استخوانی:
رینوپلاستی استخوانی را می توان به دو روش باز و بسته انجام داد. پزشک در رینوپلاستی باز پایه بینی را برش می زند و دو حفره را از هم جدا می کند. پوست برداشته می شود و جراح به استخوان و غضروف دسترسی پیدا می کند. سپس فرم و تغییرات دلخواه را ایجاد می کند. پوست را در وضعیت جدید خود قرار می دهد و بخیه می کند.
در رینوپلاستی بسته ، برش ها در داخل بینی و جایی که پوست نرم است و از اسکلت بینی جدا می گردد زده می شود. سپس اصلاحات مناسب انجام می شود. برش ها و اثر زخم در این جراحی قابل رویت نیستند.
هردو تکنیک تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.
مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی استخوانی
از جمله اقداماتی که افراد باید بعد از جراحی بینی و به منظور هرچه بهتر سپری شدن دوران نقاهت و دستیابی به نتایج هرچه بهتر انجام دهند عبارتنداز:
هنگام خواب، چند بالش زیر سر بگذارید تا بالاتر از قفسه سینه قرا گیرد؛ با این کار احتمال خونریزی و تورم کاهش یابد.
بانداژ، پانسمان، گاز استریل، نوارچسب یا آتل و محافظ های پزشکی اطراف و داخل بینی گذاشته می شود که مانع حرکت اسکلت بینی شده و از ساختمان آن محافظت می کند.
به پشت بخوابید؛ از خوابیدن روی شکم و پهلو اکیدا خودداری کنید.
در استخر شنا نکنید، آب استخر می تواند موجب سوزش بینی شود.
از فعالیت های شدید و خشن، فعالیت هایی که مستلزم تماس فیزیکی است و همچنین بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
پیاده روی گردش خون را سریع می کند و مانع تجمع مایع می شود. از همین رو توصیه دکتر مهدی بنایی ، جراح بینی ارومیه به افراد این است که بعد از برطرف شدن نسبی تاثیر مواد بیهوشی به آرامی پیاده روی کنند.
فین نکنید؛ فین کردن می تواند موجب جابجایی بینی شده و در دوره ریکاوری خلل وارد کند و غیره.
دکتر مهدی بنایی ، قبل از جراحی بینی این نکات مراقبتی را به طور کامل خدمت تان شرح خواهند داد.