انواع هموروئید چیست؟
انواع هموروئید : متسع یا متورم شدن گروهی از رگ های مقعد یا روده بزرگ موجب بروز یکی از شایع ترین بیماری های نشیمنگاهی به نام هموروئید یا بواسیر می شود. رگ ها در صورت تورم دچار خونریزی شده و به درون پوسته اطراف ناحیه بافت مقعد و روده بزرگ گسترش می یابند که این امر به طور معمول برای افراد بسیار دردناک و ناخوشایند می باشد.
لازم به ذکر است که هموروئید به طور همیشگی قابل مشاهده نیست اما هنگام ظاهر شدن به شکل غده های بی رنگ یا قرمز و به صورت برآمده خواهد بود.
هموروئید چند نوع دارد؟
این بیماری شایع نشیمنگاهی در 4 نوع ذیل وجود دارد:
هموروئید داخلی
هموروئید خارجی
پرولاپس
ترومبوز
بیشتر هموروئید ها جدی نبوده و حتی امکان دارد که متوجه وجود آن ها نشوید. به طوریکه کمتر از 5 درصد افرادی که به این بیماری ابتلا دارند دارای نشانه و علامت بوده و درصد بسیار کمی نیازمند درمان هستند.
به طور حدودی می توان گفت که از هر 4 انسان بزرگسال حداقل 3 نفر از آن ها در طول زندگی خود به بواسیر مبتلا می شوند. ولی در صورتی که این بیماری موجب بروز اختلال در حرکات روده ای، محدودیت شما در انجام فعالیت های روزمره تان شده باشد لازم است تا فوراً به پزشک خود مراجعه نمایید.
در ذیل به توضیح انواع هموروئید یا همان بواسیر پرداخته ایم.
هموروئید داخلی
این نوع هموروئید درون روده بزرگ بروز کرده و همیشه قابل دیدن نیست. بواسیر داخلی در اکثر موارد جدی نبوده و به طور خود به خود برطرف و درمان می شود.
انواع بواسیر یا هموروئید داخلی
بواسیر داخلی خود به 4 دسته ذیل تقسیم می گردد:
بواسیر درجه 1 : در این نوع، سیاهرگ ها گشاد می شوند اما به هیچ عنوان از مقعد بیرون نزده و خونریزی تنها علامت آن ها می باشد.
بواسیر درجه 2 : در این نوع بواسیر داخلی علاوه بر خونریزی، زائده نیز وجود دارد؛ به بیان دیگر هنگام اجابت مزاج، سیاهرگ های گشاد شده از مقعد بیرون زده و بعد از دفع به درون مقعد باز می گردند.
بواسیر درجه 3 : در این نوع ، علاوه بر اینکه خونریزی وجود دارد بواسیر از مقعد خارج شده و به طور خود به خود به درون مقعد باز نمی گردد. از همین رو فرد باید با کمک دست آن را به درون مقعد باز گرداند.
بواسیر درجه 4 : زائده هموروئید در این نوع از مقعد بیرون زده، با کمک دست نمی توان توده های بواسیری را به درون مقعد باز گرداند و به طور همیشگی خارج از مقعد وجود دارد.
نشانه های هموروئید داخلی چیست؟
این نوع هموروئید در صورت پیشرفت امکان دارد موجب بروز نشانه هایی در فرد شوند که عبارتنداز:
خونریزی
ناراحتی و درد
سوزش
خارش
تورم یا توده نزدیک مقعد
پرولاپس
این نوع از هموروئید زمانی اتفاق می افتد که بواسیر داخلی متورم و از مقعد خارج شود.
انواع هموروئید پرولاس
پزشکان براساس مدت زمان بیرون بودن این نوع از هموروئید آن را به 4 نوع درجه 1، درجه 2 ، درجه 3 و درجه 4 تقسیم می کنند.
هموروئید خارجی
علائم این نوع بواسیر در بسیاری از موارد شبیه به بواسیر داخلی می باشد. اما به دلیل اینکه بیرون از روده بزرگ قرار دارد معمولاً هنگام انجام فعالیت بدنی، دفع یا نشستن با احساس ناراحتی یا درد بیشتری همراه است.
هموروئید ترومبوز
این نوع همورئید شامل لخته خونی در بافت هموروئید می باشد که امکان دارد همچون تورم یا توده در اطراف ناحیه مقعد نمایان شود.
نشانه های هموروئید ترومبوز چیست؟
لخته شدن خون امکان دارد در هموروئید خارجی و داخلی اتفاق افتاده و شامل نشانه های ذیل باشد:
قرمزی و تورم
خارش و درد شدید
رنگ آبی در اطراف هموروئید
ظاهر شدن یکباره